zografia
emmpapas
panoram

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ

ΑΘΗΝΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΩΡΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

                         

                              ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Υλοποιώντας μια παλαιότερη απόφαση για επίσκεψη και ξενάγηση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έγινε πραγματικότητα την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 μια ηλιόλουστη μέρα με συμμετοχή πολλών συγχωριανών μας. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

 

xorisma0001

 

 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 στην πλατεία Εμμανουηλ Παπά της Μαινεμένης στη Θεσσαλονική έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα με πολύ μεγάλη επισημότητα. Ο Σύλλογος μας παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι με τον πρόεδρό του Κατσαρό Κωνσταντίνο και τον Εδικό του Ταμία Τόμπουλο Χρήστο.Περιφεριάρχης, Δήμαρχοι, πρόεδροι Συλλόγων και συμμετοχή πολλών συγχωριανών και από Θεσσαλονίκη και από το χωριό παρεβρέθηκαν σ αυτή τη σεμνή τελετή.

 

xorisma0001

 

     

                    ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ 2019

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του κέντρου "GARDEN" στο Χαιδάρι την Κυριακή  17 Μαρτίου έγινε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια των μελών του ΔΣ η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μικρή.Οσοι όμως παρεβρεθήκαμε και καλά περάσαμε χορεύοντας, τραγουδώντας διασκεδάζοντας με ελληνικούς χορούς καθώς και παραδοσιακούς.Δείτε στιγμιότυπα από το χορό μας.

 

[widgetkit id=7567` 

 

 

xorisma0001           

                                    ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2019

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα της Μακεδονικής Εστίας έγινε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Εμμανουήλ Παπάς Αθηνών καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ με τη συμμετοχή πολλών συγχωριανών. Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Μπιλίτος Χρήστος και τα μελή του απερχόμενου ΔΣ ευχήθηκαν καλή και δημιουργική χρονιά για το Σύλλογο και στο νέο ΔΣ δύναμη και θέληση για το καλό του Συλλόγου μας. Στο νέο ΔΣ εκλέχτηκαν οι: Κατσαρός Κωνσταντίνος, Μπιλίτος Χρήστος, Τσιακμάκη Αγγελική, Τόμπουλος Χρήστος, Τσιάπος Κώστας, Αλληλέγκου Αναστασία, Καλοκύρης Χρήστος, Γόρδης Αθανάσιος, Τόμπουλος Αλέξανδρος-Κύρκος. Ακολουθούνε φωτογραφίες.

[widgetkit id=78

 

 

xorisma0001

 

          ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Στις 16 Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα χορού του Κώστα Κατσαρού έγινε το Χριστουγεννιάτικο γλέντι του Συλλόγου μας. Φέραμε τα μεζεδάκια μας, είπαμε τις κουβεντούλες μας, τραγουδήσαμε και χορέψαμε, ανταλάξαμε ευχές για τις γιορτές. Και να το αποτέλεσμα

 

 xorisma0001              

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Στις 10 Ιουνίου 2018 ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε εκδρομή στη πόλη του Ναυπλίου όπου η Σοφία, γυναίκα του συγχωριανού μας Στέργιου Χαλαμπάκη που ζουν εκεί, μας ξενάγησε στο κάστρο του Παλαμηδίου και στη πόλη του Ναυπλίου.

 

 

 xorisma0001

 

 

 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

Ήταν ηλιόλουστη η Κυριακή της 11ης  Μαρτίου 2018 και ο χορός του Συλλόγου μας στο κέντρο «Ο Ελαφοκυνηγός ήταν λαμπερός όσο και η μέρα. Τα μέλη του χορευτικού μας με τις στολές και τους χορούς τους ξεσηκώσανε τον κόσμο. Με παραδοσιακά μας τραγούδια η πίστα δεν άδειασε ποτέ. Το ίδιο έγινε και με τα λαϊκή τραγούδια κρατώντας το γλέντι μέχρι αργά το απόγευμα. Σας ευχαριστούμε όλους σας και σας περιμένουμε και στις άλλες εκδηλώσεις του συλλόγου μας.

 

 

 

xorisma0001

 

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2018

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα της Μακεδονικής Εστίας έγινε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Εμμανουήλ Παπάς Αθηνών με πολύ κόσμο στους οποίους δόθηκε ατζέντα-ημερολόγιο του 2018 προσφορά του κ. Μαλλιάρη Αντώνη από Θεσσαλονίκη.  Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Μπιλίτος Χρήστος και τα μέλη του Δ.Σ. ευχήθηκαν καλή χρονιά σε όλους και για μια ακόμη δημιουργική χρονιά για το Σύλλογο.

Στιγμιότυπα από αυτή την εκδήλωση.

 

xorisma0001

 

 

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

   

Την Κυριακή 14 Μαϊου 2017 ο σύλλογος "Εμμανουήλ Παπάς" Αθηνών τιμώντας -επί ευκαιρία- την γιορτή της μητέρας, έκανε περίπατο-περπάτημα πέριξ της Ακροπόλεως (Απόσταση 3 χιλιομέτρων περίπου) καταλήγοντας στο παραδοσιακό καφενείο του Γιάννη Δημητρακόπουλου .. Η συνάντηση έγινε στον σταθμό του Μετρό "Ακρόπολη" στις 10.15 το πρωί.Ξεκινήσαμε απολαυάνοντας  την διαδρομή με επίσκεψη στο Ηρώδειο για φωτογραφίες, επίσκεψη στον αρχαίο Άρειο Πάγο όπου μίλησε ο Απόστολος Παύλος το 51 μχ στους προγόνους μας, περπάτημα εν μέσω Ακροπόλεως και αρχαίας αγοράς, οδός Τριπόδων όπου είδαμε και το σπίτι όπου γυρίστηκε η ταινία "Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα" και πολλά άλλα ενδιαφέροντα σημεία!! Φθάσαμε στο παραδοσιακό καφενείο στην Κυδαθηναίων 33 άτομα και ο Σύλλογος τους κέρασε καφέ.Υπόσχεση από όλους να το ξανακάνουμε και με περισσότερα άτομα.Ακολουθούν φωτογραφίες

 

 

 

xorisma0001

 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017

 

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στην ωραία αίθουσα της ταβέρνας "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ" έγινε ο καθιερωμένος μας ετήσιος χορός του Συλλόγου μας με πάρα πολύ κόσμο. Ξεκίνησε με την απονομή πλακέτας στον εξέχοντα επιστήμονα-γιατρό και άνθρωπο κ. Δράγιο Δημήτριο για τη μέχρι τώρα ιατρική προσφορά στους Αθηναίους χωριανούς μας.Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας και συνεχίστηκε με αμείωτο κέφι το γλέντι μέχρι τις μεγάλες απογευματινές ώρες. Δείτε ένα πανόραμα φωτογραφιών και τρια βίντεο με την απονομή, τπ χορευτικό και το κόσμο πάνω στη πίστα. Σας ευχαριστούμε όλους σας και σας περιμένουμε στις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.

 

 

 

 

 

xorisma0001

 

 

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ 2017 

Την Κυριακή  22 Ιανουρίου 2017 στη φιλόξενη  αίθουσα της Μακεδονοκής Εστίας έγινε ο απολογισμός δράσης του ΔΣ του Συλλόγου μας για τη διετία 2015-2016 η κοπή της πίτας και εκλογή νέου ΔΣ. Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και περιελάμβανε όλες τις ηλικίες όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και στο Βίντεο.

Την εκδήλωση ξεκίνησε η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Τσιακμάκη Αγγελική κάνοντας τον απολογισμό της δράσης του Συλλόγου με παράλληλη προβολή φωτογραφιών.Η ομιλία της είναι ΕΔΩ.

Κατόπιν έγινε οικονομικός απολογιασμός από τον ταμία κ. Τόμπουλο Χρήστο, διαβάστηκε η έκθεση της ελεγκτικής επιτροπής από τον κ. Δράγιο Αριστείδη και ο πρόεδρος της Μακεδονικής Εστίας κ. Ευαγγελίδης απηύθηνε χαιρετισμό.

Ακολούθησε εκλογική διαδικασία δια ανατάσεως της χειρός.

Παρακολουθείστε το βίντεο και τις φωτογραφίες της εκδήλωσης