zografia
emmpapas
panoram

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ

ΑΘΗΝΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΩΡΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2011-2016

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ Ε.Γ.Ν.Υ.Α.


Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας "ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ ΑΘΗΝΩΝ" παραδώσαμε τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν από τους συγχωριανούς και τους ευχαριστούμε για αυτό, στο ίδρυμα" Η Στέγη της Ε.Γ.Ν.Υ.Α." Στο χώρο μας υποδέχθηκαν ο διευθυντής και ο πρόεδρος του ιδρύματος κ.κ. Μετζελόπουλος και Φραγκάκης, οι οποίοι μας ευχαρίστησαν θερμά γι αυτή την προσφορά. Μας μίλησαν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν,καθώς και ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη από μικρές ή μεγάλες δωρεές. εφόσον το κόστος για τη λειτουργία του είναι υψηλό. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους του ιδρύματος, κοιτώνες, εργαστήρια, κήπους, μας εντυπωσίασε η καθαριότητα και η τάξη που επικρατούσε. Αυτή τη μέρα γινόταν και το χριστουγεννιάτικο παζάρι του ιδρύματος. Η χαρά ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα και αυτό που αποκομίσαμε είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν χρειάζοντε οίκτο αλλά ανθρωπιά και κατανόηση για να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα τους και το μέλλον τους με χαμόγελο και αισιοδοξία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλα τα μελη του Συλλόγου Αθηνών που ανταποκρίθηκαν σε αυτή την προσπάθεια.

 

xorisma0001

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

Για τον απόλυτα επιτυχημένο απο πλευράς οργάνωσης και προπαντός προσέλευσης μελών και φίλων (60% επιπλέον απο πέρυσι) αποκριάτικο χορό του συλλόγου μας το ΔΣ ευχαριστεί όλους όσους με οποιονδήποτε τρόπο κατάφεραν αυτό το αποτέλεσμα με την ελπίδα ότι θα προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα!! Σας ευχαριστούμε !!

 
 
ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ
 
 
ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΚΑΙ LATIN ΧΟΡΟΥΣ
 

 

xorisma0001

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2016

Ο Σύλογος Αθηνών ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ έκοψε την πίτα στα γραφεία του Μενάνδρου 20 στην Αθήνα στον 7ο όροφο με πάρα πολύ κόσμο.

Η πρόεδρος κ. Τσιακμάκη Αγγελική και τα μέλη του ΔΣ ευχήθηκαν καλή χρονιά σε όλους και ζητήθηκε η παρουσία τους να είναι σε όλες τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας.

xorisma0001

 

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

 Την Κυριακή 22 Νοεμβρίου του 2015 ο Σύλλογος Αθηνών ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ οργάνωσε επίσκεψη-ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης. Είχαμε μια συμμετοχή 40 ατόμων με αρκετά παιδιά. Η ξεναγός άψογη και κατατοπιστική άφησε σε όλους μας τη χαρά και την ευχαρίστηση με την ξενάγησή της.

xorisma0001

                  ΧΟΡΟΣ 2015

"Ας μας έχει ο Θεός γερούς
πάντα ν' ανταμώνουμε 
και να ξεφαντώνουμε
με χορούς κυκλωτικούς"

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου από τις 12:30 στο κέντρο ΑΡΓΩ στην Ανθούπολη πραγματοποιήθηκε ο αποκριάτικος ετήσιος χορός του Συλλόγου Αθηνών 'ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ" με πολύ μεγάλη επιτυχία. Παρεβρέθηκαν 97 ατομα χωριανοί και φίλοι και το γλέντι κράτησε μέχρι τις 7 το βράδυ.Το νεοδημιουρηθέν χορευτικό τμήμα χόρεψε τρεις χορούς με σκοπούς τοπικούς δίνοντας το έναυσμα στους χωριανούς να γεμισουν την πίστα χορεύοντας με τις ώρες.Το ΔΣ ευχαριστεί όλους όσους ήρθανε, όλους όσους προσφέρανε δώρα για τη λαχειοφόρο και φυσικά για την αγορά των λαχνών.Θα σας περιμένουμε και στις  προσεχείς εκδηλώσεις μας!!!!

xorisma0001

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2015

Στις 1 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος έκανε την εκλοαπολογιστική του συνέλευση και την κοπή της πίτας με αρκετό κόσμο στα γραφεία του Μενάνδρου 20 στην Αθήνα.Το νέο ΔΣ που προέκυψε είναι: Τσιακμάκη Αγγελική,Κατσαρός Κώστας Τόμπουλος Χρήστος Καλοκύρη Αντιγόνη,Μπιλίτος Χρήστος Φράγγος Δημήτριος Βαρδάκη Στέλλα Φάκας Αθανάσιος Γόρδης Νίκος

xorisma0001

     ΧΟΡΟΣ  2014

Στις 23 Φεβρουαρίου 2014 ο Σύλλογος μας έκανε την ετήσια αποκριάτικη εκδήλωση στο κέντρο "ΑΡΓΩ" στην Ανθούπολη. Ήταν μια όμορφη ζεστή εκδήλωση με χορό και τραγούδια ικανοποιώντας όλους τους χωριανούς. Ακολουθεί πανόραμα φωτογραφιών.

xorisma0001

 ΕΚΔΟΣΗ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2014

Η έκδοση αυτού του ημερολογίου είναι μια διάβαση στο μονοπάτι των αναμνήσεων για τους μεγαλύτερους και η γνωριμία της καπνοκαλιέργριας και των δυσκολιών της στους νεώτερους. Ευελπιστούμε, εκτός της χρηστικής του αξίας, να παραμείνει σε κάθε σπίτι ως ένα φωτογραφικό λεύκωμα που αποτυπώνει την εποχή που ο μόχθος, η αγωνία και η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον των προπαπούδων, των παπούδων και των πατεράδων μας ήταν άμεσα συνδεδεμένα με την καλιέργεια του καπνού.

xorisma0001

 Οι εφαρμογές της βιολογίας στις μέρες μας

 Στις 15 Δεκεμβρίου 2013 στα γραφεία του Συλλόγου μας στην αίθουσα της Σερραικής Ένωσης Μενάνδρου 20 και στον 7ο όροφο το ΔΣ του Συλλόγου διοργάνωσε ομιλία με θέμα:"Οι εφαρμογές της Βιολογίας στις μέρες μας,τα γενώσιμα φάρμακα τα βλαστοκύτταρα και τα εμβόλια". Η συζήτηση ήταν ενημερωτική για μύθους και αλήθειες σχετικά με ιατρικά θέματα που αποσχολούν τη σύγχρονη κοινωνία και προβάλλονται στα μέσα της ενημέρωσης.

 

Ομιλήτρια ήταν η κ.Μπιλίτου Κατερίνα η οποία αποφοίτησε από το Βιολογικό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έκανε μεταπτυχιακό στη Βιοϊατρική και μοριακή βιολογία στην Κρήτη. Απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα στην ογκολογία ως υπότροφος του Πανεπιστημείου Κεϊμπριτζ(Cambridge) της Αγγλίας.

xorisma0001

 ΠΙΚ-ΝΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΙΤΣΗ

Ο Ο Σύλλογος Αθηνών «Εμμ. Παπάς» απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για ανοιξιάτικο πικ- νικ στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» (Ίλιον), την Κυριακή 26 Μαΐου από τις 10 το πρωί ξεκινώντας με καφέ.. Πίσω απ το σιντριβάνι είναι οι ευκάλυπτοι όπου σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους με την παρέα σας, τα παιδάκια σας (μικρά και μεγάλα), τα εγγονάκια σας, τα σκυλάκια σας , τα κασετόφωνά σας (με μπαταρίες), να αράξουμε στις πρασινάδες του πάρκου , να μιλήσουμε, να τραγουδήσουμε, να γελάσουμε, να παίξουμε, να γνωριστούμε καλύτερα, να πιούμε τις μπύρες μας ή τα ουζάκια μας (φέρτε φορητά ψυγειάκια αν υπάρχουν), να τσιμπήσουμε κατιτίς (φέρτε ταπεράκια με κεφτεδάκια) και να ευχηθούμε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

 xorisma0001

 

 

ΧΟΡΟΣ 2013

Στις 3 Μαρτίου του 2013 το νεοκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας πραγματοποίησε τον ετήσιο χορό του στο Κέντρο "ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ" στα Πετράλωνα με μεγάλη επιτυχία. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν το αποδεικνύουν

 

 

xorisma0001

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ 2013

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 μαζί με την κοπή της πίτας έγιναν και οι εκλογές.Το νέο ΔΣ έστειλε την πιο κάτω επιστολή στα μέλη του:

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι,

  Το νέο Δ.Σ. θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους αφιέρωσαν μερικές ώρες από το χρόνο τους και ήρθαν την Κυριακή 17/2/2013 στην Κοπή της πίτας του Συλλόγου μας και ψήφισαν για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Πρόεδρος: Αγγελική Τσιακμάκη-6977754902

Α΄ Αντιπρόεδρος:  Αντιγόνη Καλοκύρη-69 44299502    Β΄ Αντιπρόεδρος:  Ιωάννης Χαβαλές-6932235901

Γεν. Γραμματέας:  Λαμπρινή Κρανιώτη- 6945980246   Ειδ. Γραμματέας:  Στέλλα Βαρδάκη-6976071080

Ταμίας:                   Χρήστος Τόμπουλος-6974822528,   Ειδ. Ταμίας:          Στέλλα Μπαΐρα-6943626327

Μέλος:                    Χρήστος Μπιλίτος-6937067755       Μέλος:                    Νικόλαος Γόρδης-6932845970

   Όπως διαπιστώνετε, το νέο Δ.Σ. στελεχώνεται από παλαιότερα και κυρίως νέα μέλη τα οποία με μεγάλη διάθεση προσφοράς, θα βοηθήσουν στην προσπάθεια να δώσουμε μια καινούρια πνοή στο Σύλλογο, με διάφορες εκδηλώσεις πολιτιστικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. Χρειαζόμαστε όμως πάνω απ’ όλα τη συμμετοχή όλων σας. Αισθανόμαστε και δικαίως νιώθουμε έτσι, περήφανοι για την καταγωγή μας, αλλά πρέπει να το δείχνουμε πλαισιώνοντας και τις εκδηλώσεις του Συλλόγου μας. Λόγω οικονομικών συνθηκών, η επικοινωνία μας με αλληλογραφία θα είναι δύσκολη,  γι αυτό παρακαλούμε να μας στείλετε αριθμούς κινητών τηλεφώνων ή ακόμα και e-mail όχι μόνο δικά σας αλλά και των παιδιών σας,  γιατί αυτά είναι το μέλλον του Συλλόγου. Βασική μας επιδίωξη είναι όλα τα μέλη να νιώσουν την ανάγκη να συνεργαστούμε αξιοποιώντας δημιουργικά το λιγοστό ελεύθερο χρόνο.

   Με πολλή διάθεση για δουλειά και προσφορά ξεκινάμε με το κοινό σημείο αναφοράς που είναι το χωριό μας. Είναι η ρίζα απ’ όπου ξεφύτρωσε το δέντρο, έγιναν τα κλαδιά και τα φύλλα. Δεν υπάρχει γενιά ξεκομμένη από την προηγούμενη, αλλά αποτελούν συνέχεια η μία της άλλης. Απευθυνόμαστε σε όλους όσους γεννήθηκαν, έπαιξαν, περπάτησαν στα σοκάκια του χωριού, χόρεψαν στην πλατεία και στα ξωκλήσια του, αγάπησαν και ερωτεύτηκαν κάτω από τη σκέπη του Άι Γιώργη και του Άι Δημήτρη,  τραγούδησαν καντάδες στα στενά του, χάρηκαν εκεί τις διακοπές τους, ακόμη και σε όσους δεν είχαν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να δουν την ομορφιά του. Η παρουσία και η συμμετοχή σας θα μας δώσει δύναμη για τη συνέχεια.

   Το Δ.Σ. αποφάσισε λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι, η ετήσια συνδρομή προς το Σύλλογο να είναι πλέον συμβολική: 1 ευρώ χωρίς να υπολογίζονται τα προηγούμενα χρόνια. Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι οποιαδήποτε μεγαλύτερη προσφορά, εκτός από ευπρόσδεκτη είναι και αναγκαία για την οικονομική επιβίωση του Συλλόγου. 

 

 

Ο  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ  ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η παράδοση και η ανάρτηση του πορτραίτου του ήρωα Εμμανουήλ Παπά, πρωτεργάτη της επανάστασης  στη Μακεδονία, πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2013 στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής που στεγάζεται το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας και της Αστικής Εταιρείας» ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ»  με αφορμή τη συμπλήρωση 191 χρόνων από το θάνατο του ήρωα.

 

 

Με μια σεμνή τελετή και με κεντρικό ομιλητή τον κ.Γιώργο Βοζίκα του Ιωάννη ερευνητή του Κέντρου Ερεύνης της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: «Ο Εμμανουήλ Παπάς και η επανάσταση στη Χαλκιδική. Ο ήρωας και το ηρωικό πρότυπο ως συντελεστές στην ιστορική και πολιτισμική εξέλιξη» Διαβάστε την ομιλία ΕΔΩ

 

 

Χαιρετισμούς απήυθυναν εκ μέρους του προέδρου της Βουλής η ΣΤ’ αντιπρόεδρος και χωριανή μας κ.Μαρία Κόλλια Τσαρουχά από το δήμο μας η πρόεδρος του ΔΣ κ.Μαρία Τερζή και εκ μέρους του Συλλόγου και της αστικής εταιρείας οι κ.κ. Δράγιος Αριστείδης και Τσιάλας Στέργιος. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και χωριανή μας , κ. Μαρία Νικόλτσιου.

 

 

xorisma0001

 

ΧΟΡΟΣ  ΤΟΥ 2012

Στο κέντρο των αδελφών Χαιτίδη στην Βαρυπόμπη έγινε ο χορός του Συλλόγου. Αν και λίγο μακριά η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και το γλέντι ήταν αμείωτο. Φωτογραφικό υλικό

xorisma0001

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ 2012

Στισ 29 Ιανουαρίου 2012 έγινε η κοπή της πίτας του Συλλόγου μας στην αίθουσα της Σερραικής Ένωσης με αρκετό κόσμο.Δείτε το φωτογραφικό υλικό.