zografia
emmpapas
panoram

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ

ΑΘΗΝΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΩΡΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2017-2020

 ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2020

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου στη γνωστή μας αιθουσα της Μακεδονικής Εστίας μαζευτήκαμε αρκετοί χωριανοί και κόψαμε την πίτα του Συλλόγου μας. Τα μέλη του ΔΣ παρουσίασανε τη δράση του Συλλόγου την προηγούμενη χρονιά έγιναν συζητήσεις τοποθετήσεις από μέλη και προγραμματίσαμε καινούργιες εκδηλώσεις με αποκορύφωμα τα 200 χρόνια της επαναστασης του 1821

xorisma0001

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΙ 2019

Την Κυριακη  15 Ιανουαρίου στην αίθουσα χορού του Κώστα Κατσαρού ο Σύλλογος διοργάνωσε Χριστουγενιάτικο παιδικό πάρτι με τη συμμετοχή πολλών παιδιών που ήρθαν μαζί με τους γονείς τους.Ένα πλούσιο πρόγραμμα έδωσε τη χαρά και το χαμόγελο στα παιδιά ειδικά την ώρα που ο Αι Βασίλης μοίρασε τα δώρα τους.

xorisma0001

 

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Ήταν πολύ καλή η ανταπόκριση των συγχωριανών μας στο κάλεσμα του Συλλόγου για επίσκεψη και ξενάγηση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Έτσι την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 συναντηθήκαμε στην είσοδο του Μουσείου με την ξεναγό μας κ. Μάγχη, μπήκαμε μέσα και κρεμόμασταν από τα χείλη της με όλα αυτα που μας έλεγε. Όλοι μας είμασταν πολύ ευχαριστημένοι με όλα αυτά που μάθαμε. Ακολουθούνε φωτογραφίες.

 

 

xorisma0001

ΠΙΚ ΝΙΚ ΣΤΗΝ ΚΑΛΟΠΟΥΛΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 ανηφορίσαμε προς τον Υμηττό από τη μεριά της Καισαριανής και διοργανώσαμε Πικ Νίκ στη θέση Καλοπούλα. Εκεί, αν και η μέρα ήταν ελαφρώς κρύα, μαζευτήκαμε γύρω στα 15 άτομα καθίσαμε στους ξύλινους πάγκους παραγκείλαμε τα μεζεδάκια μας είπαμε Νταρνάκικες ιστορίες γελάσαμε και είπαμε να το ξανακάνουμε με περισσότερους συγχωριανούς

 

 

xorisma0001

   ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Υλοποιώντας μια παλαιότερη απόφαση για επίσκεψη και ξενάγηση στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έγινε πραγματικότητα την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 μια ηλιόλουστη μέρα με συμμετοχή πολλών συγχωριανών μας. Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό.

 

 

xorisma0001

 ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑ

Την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 στην πλατεία Εμμανουηλ Παπά της Μαινεμένης στη Θεσσαλονική έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα με πολύ μεγάλη επισημότητα. Ο Σύλλογος μας παραβρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι με τον πρόεδρό του Κατσαρό Κωνσταντίνο και τον Εδικό του Ταμία Τόμπουλο Χρήστο.Περιφεριάρχης, Δήμαρχοι, πρόεδροι Συλλόγων και συμμετοχή πολλών συγχωριανών και από Θεσσαλονίκη και από το χωριό παρεβρέθηκαν σ αυτή τη σεμνή τελετή.

 

 

xorisma0001

 ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ 2019

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του κέντρου "GARDEN" στο Χαιδάρι την Κυριακή  17 Μαρτίου έγινε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου μας. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια των μελών του ΔΣ η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μικρή.Οσοι όμως παρεβρεθήκαμε και καλά περάσαμε χορεύοντας, τραγουδώντας διασκεδάζοντας με ελληνικούς χορούς καθώς και παραδοσιακούς.Δείτε στιγμιότυπα από το χορό μας.

 

xorisma0001

 ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 2019

Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα της Μακεδονικής Εστίας έγινε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Εμμανουήλ Παπάς Αθηνών καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ με τη συμμετοχή πολλών συγχωριανών. Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Μπιλίτος Χρήστος και τα μελή του απερχόμενου ΔΣ ευχήθηκαν καλή και δημιουργική χρονιά για το Σύλλογο και στο νέο ΔΣ δύναμη και θέληση για το καλό του Συλλόγου μας. Στο νέο ΔΣ εκλέχτηκαν οι: Κατσαρός Κωνσταντίνος, Μπιλίτος Χρήστος, Τσιακμάκη Αγγελική, Τόμπουλος Χρήστος, Τσιάπος Κώστας, Αλληλέγκου Αναστασία, Καλοκύρης Χρήστος, Γόρδης Αθανάσιος, Τόμπουλος Αλέξανδρος-Κύρκος. Ακολουθούνε φωτογραφίες.

 

 

xorisma0001

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Στις 16 Δεκεμβρίου 2019 στην αίθουσα χορού του Κώστα Κατσαρού έγινε το Χριστουγεννιάτικο γλέντι του Συλλόγου μας. Φέραμε τα μεζεδάκια μας, είπαμε τις κουβεντούλες μας, τραγουδήσαμε και χορέψαμε, ανταλάξαμε ευχές για τις γιορτές. Και να το αποτέλεσμα

xorisma0001

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Στις 10 Ιουνίου 2018 ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε εκδρομή στη πόλη του Ναυπλίου όπου η Σοφία, γυναίκα του συγχωριανού μας Στέργιου Χαλαμπάκη που ζουν εκεί, μας ξενάγησε στο κάστρο του Παλαμηδίου και στη πόλη του Ναυπλίου.

 

 

 

 

xorisma0001

 

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ 2018

Ήταν ηλιόλουστη η Κυριακή της 11ης  Μαρτίου 2018 και ο χορός του Συλλόγου μας στο κέντρο «Ο Ελαφοκυνηγός ήταν λαμπερός όσο και η μέρα. Τα μέλη του χορευτικού μας με τις στολές και τους χορούς τους ξεσηκώσανε τον κόσμο. Με παραδοσιακά μας τραγούδια η πίστα δεν άδειασε ποτέ. Το ίδιο έγινε και με τα λαϊκή τραγούδια κρατώντας το γλέντι μέχρι αργά το απόγευμα. Σας ευχαριστούμε όλους σας και σας περιμένουμε και στις άλλες εκδηλώσεις του συλλόγου μας.

 

 

xorisma0001

 

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 2018

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα της Μακεδονικής Εστίας έγινε η κοπή της πίτας του Συλλόγου Εμμανουήλ Παπάς Αθηνών με πολύ κόσμο στους οποίους δόθηκε ατζέντα-ημερολόγιο του 2018 προσφορά του κ. Μαλλιάρη Αντώνη από Θεσσαλονίκη.  Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Μπιλίτος Χρήστος και τα μέλη του Δ.Σ. ευχήθηκαν καλή χρονιά σε όλους και για μια ακόμη δημιουργική χρονιά για το Σύλλογο.

Στιγμιότυπα από αυτή την εκδήλωση.