zografia
emmpapas
panoram

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ

ΑΘΗΝΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΩΡΙΟΥ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

   ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ 2022

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, μετά από δύο χρόνια καραντίνας ξαναβρεθήκαμε στο Πεδίο του Άρεως και καταθέσαμε στεφάνι στον Ανδριάντα του Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών δυνάμεων στην Επανάσταση του 1821, Εμμανουήλ Παπά, τιμώντας τα 200 χρόνια της επανάστασης και του θανάτου του. Η λιτή και απέριττη τελετή ξεκίνησε  με την επιμνημόσυνη δέηση  και το τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του ήρωα που προσέφερε τα πάντα για την πατρίδα και επακολούθησε κατάθεση στεφάνων. 

Το στεφάνι του Συλλόγου μας κατέθεσε ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Κατσαρός. 

Εκ μέρους του Προέδρου και του κοινοτικού συμβουλίου του χωριού ο κ. Κωνσταντίνος Τσιάπος.

Για την Αστική Εταιρεία ο Πρόεδρός της κ. Αριστείδης Δράγιος .

Την Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Αττικής εκπροσώπησε ο Πρόεδρός της κ. Μιλτιάδης Καραγιάννης. 

Επακολούθησαν ομιλίες και αναφορές στο έργο του ήρωα. Πρώτος πήρε το λόγο ο Πρόεδρος του Συλλόγου μας ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και τη δράση του Εμμανουήλ Παπά. (ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσατε όλη την ομιλία του). Ο Ταμίας του Συλλόγου μας κ. Χρήστος Τόμπουλος διάβασε απόσπασμα-καταγγελία από το βιβλίο του γιού του Εμμανουήλ Παπά, Αναστασίου, γραμμένο στα 1850 στη Πάτρα , για την ανάρμοστη συμπεριφορά των κυβερνώντων σε ολόκληρη την οικογένεια του ήρωα.(ΕΔΩ μπορείτε να την διαβάσατε).

Κλείνοντας αυτή τη σεμνή τελετή η ειδική ταμίας του Συλλόγου μας κ. Αγγελική Τσακμάκη διάβασε ένα άγνωστο σε όλους μας ποίημα για τον Εμμανουήλ Παπά γραμμένο από τον Νίκο Ι. Στρατάκη το οποίο πρωτοδιαβάστηκε στην επέτειο της απελευθερώσεων των Σερρών το 1966(διαβάστε ΕΔΩ)

Φεύγοντας όλοι οι συγχωριανοί δώσαμε την υπόσχεση ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να προβληθεί το έργο του αδικημένου από τις σύντομες ιστορικές αναφορές ήρωα και πρωτεργάτη της Ελληνικής Επανάστασης στη Χαλκιδική Εμμανουήλ Παπά.

       

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ 2018

Στις 18 Μαρτίου 2018, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε στεφάνι ως ελάχιστο φόρο τιμής στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά στο πεδίον του Άρεως. Παρ ότι ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας ήταν αποκλεισμένο αρκετοί χωριανοί παραβρέθηκαν μαζί με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων. Ακολούθησε κέρασμα καφέ σε κοντινή καφετέρια.

xorisma0001

 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ 2017

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 ο Σύλλογός μας συμμετείχε μαζί με πολλούς άλλους Συλλόγους στην κατάθεση στεφανιών στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στο πεδίο του Άρεως.Αν και την ίδια μέρα ήταν και ετήσιος χορός μας εν τούτοις και ο πρόεδρος  κ. Μπιλίτος Χρήστος και ο αντιπρόεδρος κ.Φράγκος Δημήτριος αλλά και πολλούς χωριανούς καταθέσανε στεφάνι στον αδριάντα του ήρωα Εμμανουήλ Παπά όπως και ο πρόεδρος της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας κ. Δράγιος Αριστείδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραικών Συλλόγων Αττικής κ. Καραγιάννης Μιλτιάδης. 

xorisma0001

 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΙΟΥ 2016

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 ο σύλλογος Αθηνών κατέθεσε το στεφάνι του στον ανδριάντα του ήρωα Εμμανουήλ Παπά στο πεδίον του Άρεως. Στεφάνι κατέθεσε  η Παμακεδονική Συνομοσπονδία με τον αντιπρόεδρό της κ. Παπαζήση Ζήση, η Ομοσπονδία Σερραικών Συλλόγων Αττικής με τον πρόεδρό της κ. Καραγιάννη Μιλτιάδη και η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με τον πρόεδρό της κ. Δράγιο Αριστείδη. Παρεβρέθηκαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γαζώρου κ. Λαζάρου Νίκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρώτης κ. Ναλμπάντης Γιώργος καθώς και η Γραμματέας κ. Αγγελοπούλου Μαρία μαζί με τον ταμία κ. Γιοβανούδη Γιώργο και πάρα πολλους χωριανούς και φίλους μας.Η ομιλία έγινε από το Γραμματέα του Συλλόγου μας κ. Κατσαρό Κώστα την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Ο ιερέας που έκανε την επιμνημόσυνη δέηση ήταν από το Γαζωρο . Ευχαριστούμε όλους όσους παρεβρέθηκαν στη καταθεση του στεφανιού και θα τους περιμένουμε και στις επόμενες εκδηλώσεις μας

 

 

 

 

 

 xorisma0001

 

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗ ΔΑΦΝΗ

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 ο Σύλλογος Αθηνών στα πλαίσια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του ήρωα στην ομώνυμη πλατεία του Δήμου Δάφνης. Η τοποθέτηση της προτομής έγινε 30 χρόνια πριν στις 24 Μαρτίου 1985.(http://www.emmpapas.com/index.php/fotogr-arxeia/protomi-dafnis ).Παρευρέθηκαν σχεδόν 80 άτομα μεταξύ των οποίων πρόεδροι προηγουμένων ΔΣ όπως ο κ. Τσιάλας Δημήτριος(επί θητείας του έγινε η τοποθέτηση) ο κ.Λάμπος Αθανάσιος κ. Κούρτης Χρήστος και σύμβουλοι προηγουμενων ΔΣ. Από μέρους του Δήμου ήταν ο αντιδήμαρχος περιβάλοντος κ. Χαρίσης ο οποίος είναι και Σερραίος στη καταγωγή.

Η πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Τσιακμάκη Αγγελική μίλησε για τη ζωή και τη δράση του Εμμανουήλ Παπά. όλη η ομιλία της ΕΔΩ

 

Κατόπιν ο Σύλλογος πρόσφερε καφέ και ουζάκι στα μέλη του.

 

 

 

 

 xorisma0001

 

 

 

 

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΑΡΤΗΣ 2014

Στις 16 Μαρτίου 2014 ο Σύλλογος μας μαζί με άλλους συλλόγους συμμετείχε στην επιμνημόσυνο δέηση και στην κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Ήρωά μας Εμμανουήλ Παπά στο πεδίο του Άρεως

 

 

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν βρέθηκε ροή.

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 14 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ