zografia
emmpapas
panoram

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ

ΑΘΗΝΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΩΡΙΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Σύλλογος Αθηνών ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 1971 με απόφαση Πολ. Πρωτ. Αθηνών 2647/1971 και η δοιηκούσα επιτροπή είχε πρόεδρο το Στέργιο Τσιάλα και Γεν Γραμματέα τον Αριστείδη Δράγιο.Στις 22 Νοεμβρίου του 1971 ενημερώνει με τηλεγράφημε την κοινότητα για την ίδρυσή του.

"Αξιότιμον πρόεδρον κοινότητας Εμμ. Παπά Σερρών

Ευχαρίστως γνωρίζομεν υμίν ίδρυσιν συλλόγου των εξ Εμμανουήλ Παπά καταγομένων και Αθήνας διαμενόντων υπό επωνυμίαν "ΕΜΜ. ΠΑΠΑΣ". Συμμετέχομεν υπερηφάνωςσυγγενών ψυχή τε και σώματι ιεράς τελετής διακομιδής και εναποθετήσεως πατρώαν γην οστών Εθνομάρτυρος Αγωνιστού Επαναστασεως 1821 Αρχιστρατήγου Μακεδονικών Δυνάμεων Εμμ Παπά και εορταστικάς εκδηλώσεις 150ετηριδος,υποσχόμεθα αμέριστον συνδρομήν προβολής πνεύματος Ήρωος Εμμ. Παπά,επιδιόκωντες παράδειγμα προς μίμσιν επερχόμενων γενεών."

Δια την Διοικούσαν Προσωρινήν Επιτροπήν

Πρόεδρος:ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΣΙΑΛΛΑΣ

Γεν.Γραμματέας:ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΡΑΓΙΟΣ

Ο Σύλλογος πλαισιώθηκε αμέσως από όλα τα καταγόμενα από τον Εμμανουήλ Παπά άτομα και μέσα από συνεδριάσεις και συνελεύσεις άρχισε το έργο του. Η πρώτη επίσημη εκδήλωση ήταν η συνεστίαση των μελών του τη Κυριακή της 28ης Μαίου του 1972 και ώρα 8:30 μ.μ. στο χορευτικό κέντρο "Κομπαρσίτα" στη Ν.Φιλαδέλφεια.Μία άλλη πολύ σημαντική εκδήλωση ήταν το ανέβασμα  θεατρικής  παράστασης στο θέατρο Χατζηχρήστου στην Αθήνα στις 16 Απριλίου 1973 με ηθοποιούς μέλη του συλλόγου.Το έργο ήταν "Ο Εμμανουήλ Παπάς" του Σερραίου συγγραφέα Σταύρου Κοταμανίδη το οποίο δε σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Παραβρέθηκαν στη παράσταση πολλοί επίσημοι και πάνω από 200 χωριανοί των Αθηνών.

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Η Lotus προσπερνά το Brexit και αυξάνει την παραγωγή της

    Αψηφώντας την αβεβαιότητα που προκαλεί το Brexit, αλλά και την πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων στην Ευρώπη κατά 3,1% το πρώτο εξάμηνο του 2019, η ιστορική βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία Lotus σκοπεύει να τριπλασιάσει την παραγωγή και να ανοίξει δεύτερο εργοστάσιο στην Αγγλία. 

  • Νέοι κανόνες στη φορολογία για τεχνολογικούς κολοσσούς

    Γαλλία, ΗΠΑ και άλλες 130 χώρες συντάσσονται για ένα πιο αυστηρό πλαίσιο. Ισχυρές ενστάσεις εκφράστηκαν στην Ομάδα των Επτά για το ψηφιακό νόμισμα libra.

  • Κωδικός «προγραμματικές»

    Το βλέμμα στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στρέφει ο πρωθυπουργός, καθώς οι ανακοινώσεις που θα γίνουν από το βήμα της Βουλής θα ξεπερνούν κατά πολύ το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. που είχε παρουσιάσει προεκλογικά. Δεν αποκλείονται, μάλιστα, και εκπλήξεις που θα αφορούν συγκεκριμένα έργα στην Αθήνα (και όχι μόνο), αλλά και εξαγγελίες που αφορούν την οικονομία και συγκεκριμένα τη ρύθμιση για τις 120 δόσεις.

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 18 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ