zografia
emmpapas
panoram

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ

ΑΘΗΝΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΩΡΙΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Σύλλογος Αθηνών ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 1971 με απόφαση Πολ. Πρωτ. Αθηνών 2647/1971 και η δοιηκούσα επιτροπή είχε πρόεδρο το Στέργιο Τσιάλα και Γεν Γραμματέα τον Αριστείδη Δράγιο.Στις 22 Νοεμβρίου του 1971 ενημερώνει με τηλεγράφημε την κοινότητα για την ίδρυσή του.

"Αξιότιμον πρόεδρον κοινότητας Εμμ. Παπά Σερρών

Ευχαρίστως γνωρίζομεν υμίν ίδρυσιν συλλόγου των εξ Εμμανουήλ Παπά καταγομένων και Αθήνας διαμενόντων υπό επωνυμίαν "ΕΜΜ. ΠΑΠΑΣ". Συμμετέχομεν υπερηφάνωςσυγγενών ψυχή τε και σώματι ιεράς τελετής διακομιδής και εναποθετήσεως πατρώαν γην οστών Εθνομάρτυρος Αγωνιστού Επαναστασεως 1821 Αρχιστρατήγου Μακεδονικών Δυνάμεων Εμμ Παπά και εορταστικάς εκδηλώσεις 150ετηριδος,υποσχόμεθα αμέριστον συνδρομήν προβολής πνεύματος Ήρωος Εμμ. Παπά,επιδιόκωντες παράδειγμα προς μίμσιν επερχόμενων γενεών."

Δια την Διοικούσαν Προσωρινήν Επιτροπήν

Πρόεδρος:ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΤΣΙΑΛΛΑΣ

Γεν.Γραμματέας:ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΔΡΑΓΙΟΣ

Ο Σύλλογος πλαισιώθηκε αμέσως από όλα τα καταγόμενα από τον Εμμανουήλ Παπά άτομα και μέσα από συνεδριάσεις και συνελεύσεις άρχισε το έργο του. Η πρώτη επίσημη εκδήλωση ήταν η συνεστίαση των μελών του τη Κυριακή της 28ης Μαίου του 1972 και ώρα 8:30 μ.μ. στο χορευτικό κέντρο "Κομπαρσίτα" στη Ν.Φιλαδέλφεια.Μία άλλη πολύ σημαντική εκδήλωση ήταν το ανέβασμα  θεατρικής  παράστασης στο θέατρο Χατζηχρήστου στην Αθήνα στις 16 Απριλίου 1973 με ηθοποιούς μέλη του συλλόγου.Το έργο ήταν "Ο Εμμανουήλ Παπάς" του Σερραίου συγγραφέα Σταύρου Κοταμανίδη το οποίο δε σημείωσε εξαιρετική επιτυχία. Παραβρέθηκαν στη παράσταση πολλοί επίσημοι και πάνω από 200 χωριανοί των Αθηνών.

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Κύπρος: Εκκένωση χωριού λόγω της φωτιάς στην επαρχία Λεμεσού

    Στην εκκένωση του χωριού Προαστειό στην επαρχία Λεμεσού στην Κύπρο προχωρούν οι κάτοικοι με την βοήθεια των αρχών, καθώς εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει, κινδυνεύει η κατοικημένη περιοχή.

  • Αρθρο Ευ. Βενιζέλου στην «Κ»: Οριοθετημένος διάλογος για την οριοθέτηση

    Η Ελλάδα υπερασπίζεται σθεναρά την εθνική της κυριαρχία και τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματά της μεταξύ των οποίων σημαντική θέση κατέχουν τα κυριαρχικά δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα και την αποκλειστική οικονομική ζώνη. Αυτά όμως τα κυριαρχικά δικαιώματα προκειμένου να ασκηθούν πλήρως προϋποθέτουν και για τις δύο αυτές θαλάσσιες ζώνες –που ταυτίζονται ως προς την έκτασή τους στις μη ωκεάνιες θάλασσες– την οριοθέτησή τους με τις γειτονικές χώρες, τις χώρες που οι ακτές τους, ηπειρωτικές ή νησιωτικές, βρίσκονται απέναντι ή δίπλα.

  • Αρχιεπίσκοπος Αμερικής για Λίβανο: Πενθούμε με αυτούς που πενθούν

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος καλεί όλους να προσευχηθούν για τον λαό του Λιβάνου που περνάει μεγάλη δοκιμασία, με μήνυμά του στο Twitter τόσο στα αγγλικά όσο και στα αραβικά.

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 14 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ