zografia
emmpapas
panoram

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ

ΑΘΗΝΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΩΡΙΟΥ

Ο ΕΜΜ.ΠΑΠΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Ο  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ  ΣΤΗΝ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ 1821 ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η παράδοση και η ανάρτηση του πορτραίτου του ήρωα Εμμανουήλ Παπά, πρωτεργάτη της επανάστασης  στη Μακεδονία, πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 2013 στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής που στεγάζεται το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.

M1

Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία του συλλόγου και της Αστικής Εταιρείας» ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ»  με αφορμή τη συμπλήρωση 191 χρόνων από το θάνατο του ήρωα.

Με μια σεμνή τελετή και με κεντρικό ομιλητή τον κ.Γιώργο Βοζίκα του Ιωάννη ερευνητή του Κέντρου Ερεύνης της Ακαδημίας Αθηνών με θέμα: «Ο Εμμανουήλ Παπάς και η επανάσταση στη Χαλκιδική. Ο ήρωας και το ηρωικό πρότυπο ως συντελεστές στην ιστορική και πολιτισμική εξέλιξη»(Η ομιλία ΕΔΩ)

M5

Χαιρετισμούς απήυθυναν εκ μέρους του προέδρου της Βουλής η ΣΤ’ αντιπρόεδρος και χωριανή μας κ.Μαρία Κόλλια Τσαρουχά από το δήμο μας η πρόεδρος του ΔΣ κ.Μαρία Τερζή και εκ μέρους του Συλλόγου και της αστικής εταιρείας οι κ.κ. Δράγιος Αριστείδης και Τσιάλας Στέργιος. Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και χωριανή μας , κ. Μαρία Νικόλτσιου.

M2

Ακολούθησε η παράδοση του πορτραίτου, το οποίο φιλοτεχνήθηκε από το χωριανό μας Βοζιάνη Αθανάσιο, από τον κ. Δράγιο Αριστείδη στο μέλος της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας Ελλάδος κ. Τσιμπάνη Ευάγγελο.

M3

 

Το πορτραίτο το πλαισίωναν ντυμένες με τοπικές ενδυμασίες η Στέλλα  και η Χρυσάνθη Βαρδάκη κόρες της χωριανής μας Ελένης Παύλου. Τώρα πλέον ο Εμμανουήλ Παπάς βρίσκεται στο χώρο που του ανήκει δικαιωματικά στο πάνθεον των ηρώων του 1821 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Ελλάδος. 

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Κατρούγκαλος: Η ΕΕ να παίρνει συνολικά θέση απέναντι στις παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας

    Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι ήδη από τον Μάρτιο του 2018 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει καταδικάσει τις ενέργειες της Τουρκίας ως παράνομες, αντίθετες στο Διεθνές Δίκαιο, και έχει καλέσει την Τουρκία να απέχει από οποιαδήποτε παρόμοια πρόκληση. 

  • Ανατροπή με «Ρασπούτιν» στην υπόθεση Novartis

    Η κυβέρνηση δοκιμάζεται από τις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή για κυβερνητική εμπλοκή στο στήσιμο της υπόθεσης Novartis, με πρωταγωνιστή υπουργό με την προσωνυμία «Ρασπούτιν», ο οποίος φέρεται να διαδραμάτισε αντιθεσμικό ρόλο στην υπόθεση με παρασκηνιακές κινήσεις πέραν της νομιμότητας στις εισαγγελικές έρευνες. Ηδη Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ έχουν προαναγγείλει ότι οι καταγγελίες θα ερευνηθούν από την επόμενη Βουλή.

  • Το χρονικό της αθόρυβης διπλωματίας για το Αιγαίο

    Οι εκκρεμείς διαφορές Ελλάδας - Τουρκίας με φόντο το Αιγαίο παραμένουν ανεπίλυτες, ωστόσο σε δύο περιόδους υπήρξαν συστηματικές διαπραγματεύσεις, κυρίως κατά τα χρόνια 2002-2004 και 2010-2012, με επίκεντρο τα χωρικά ύδατα και την υφαλοκρηπίδα. Από τις άτυπες, «μυστικές» συζητήσεις ανάμεσα σε στελέχη των δύο κυβερνήσεων μέχρι τις κινήσεις του Γ. Παπανδρέου το 2011.

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ