zografia
emmpapas
panoram

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΑΣ

ΑΘΗΝΩΝ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΩΡΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ 2017

Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του Συλλόγου οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου δ.σ. για την περίοδο 2017-2018, καθώς και η κοπή της βασιλόπιτας. Για το νέο σχήμα του δ.σ. μπορείτε να δείτε τη σχετική ανάρτηση με επικεφαλίδα "ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ". Το δώρο για το φλουρί, ευγενική προσφορά του συγχωριανού μας Αντώνη Μαλλιάρη, ήταν μία εικοσάτομη εγκυκλοπαίδεια του εκδοτικού οργανισμού ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ - ΠΑΙΔΕΙΑ. Επίσης, την αμέσως επόμενη Κυριακή, στις 22 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Συλλόγου, από κοινού με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Σκοπού Θεσσαλονίκης, και με τη συμμετοχή της Χορωδίας και του χορευτικού συγκροτήματος του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού μας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΜΚ) Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος του Δήμου "Εμμανουήλ Παπά" κ. Δημήτριος Νότας, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σωτήρης Παπαστεφάνου, ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Νέου Σκοπού Χρήστος Χαμαλής, και εκπρόσωποι της Περιφέρειας και της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης. Ο Σύλλογος είναι στη φάση της υλοποίησης μίας σειράς πρωτοβουλιών, όπως αυτή της ίδρυσης Τράπεζας Αίματος (βλ. σχετική ανάρτηση), και πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν. Ακολουθεί φωτογραφικό ρεπορτάζ.

 IMG 20170115 121505

ΝΟΤΑΣ ΧΟΡΟΣ 001

ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ ΧΟΡΟΣ 001

ΚΑΡΤΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ 001

20170122 134439

20170122 134450

20170122 134504

 

20170122 134548

20170122 134632

20170122 134735

20170122 141853

20170122 150657

 

 

20170122 171039

 

 xorisma0001

 

Ο ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ  2016

Με τη συμμετοχή πολλών μελών του Συλλόγου και συγχωριανών μας πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για το 2016. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με τον πολιτιστικό Σύλλογο του Νέου Σκοπού, με τη συνδρομή του Δημάρχου του Δήμου "Εμμανουήλ Παπά" κ. Δημητρίου Νότα, ο οποίος και παρέστη μαζί με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών   κ.Σωτήρη Παπαστεφάνου και τους προέδρους των Δημοτικών Διαμερισμάτων Εμμανουήλ Παπά και Νέου Σκοπού κ.κ. Γεώργιο Πάνου και Χρήστου Χαμαλή. Επίσης στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σερραικών Σωματείων νομού Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Νούλης και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των συμβουλίων των τοπικών διαμερισμάτων.Το ΔΣ του Συλλόγου μας θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον δάσκαλο και τα μέλη της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλογου Εμμανουήλ Παπά και τον δάσκαλο και τα μέλη του Χορευτικού του Συλλόγου του Νέου Σκοπού για την άψογη παρουσία τους στην εκδήλωση.

 

xorisma0001

 

 

xorisma0001

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2016

Με την παρουσία πολλών μελών, πρώην προέδρων του Συλλόγου, εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Σερραϊκών Σωματείων Θεσσαλονίκης και εκπροσώπων άλλων Συλλόγων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου η εκδήλωση κοπής της Πίτας στα γραφεία του Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Παρέστησαν οι πρώην πρόεδροι Αθανάσιος Λειβαδιώτης, Κατερίνα Βογιατζή - Παπαβασιλείου και Δημήτριος Δανιήλ, η γενική γραμματείας της Ομοσπονδίας Τούλα Μουτσίδου και ο πρόεδρος του Συλλόγου της Πεντάπολης Απόστολος Μελισσάς.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλειος Κάρτσιος προέβη σε σύντομο απολογισμό της δράσης του δ.σ. κατά τη διάρκεια του 2015 και ανακοίνωσε στα μέλη τον προγραμματισμό των δράσεων για το 2016.

Συγκεκριμένα ο κ. Κάρτσιος ανέφερε τα εξής:

"Την Κυριακή 22 Μαρτίου συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων. Στο τρισάγιο στο μνημείο του Εμμανουήλ Παπά και στην κατάθεση στεφανιών και στη συνέχεια στην εκδήλωση στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών με κεντρικό ομιλητή τον αναπληρωτή καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής Σπυρίδωνα Σφέτα. Ο κ. Σφέτας μίλησε με θέμα « Ο Εμμανουήλ Παπάς και το Βαλκανικό περιβάλλον της εποχής». Οι εκδηλώσεις έγιναν υπό την αιγίδα και την παρουσία της υπουργού Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά. 

Ο Σύλλογος Θεσσαλονίκης απέστειλε ενημερωτικό υλικό για τον Εμμανουήλ Παπά σε περισσότερα από 500 Γυμνάσια και Λύκεια στην Κεντρική Μακεδονία, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί στις ομιλίες και τους πανηγυρικούς κατά τον εορτασμό της 25ηςΜαρτίου.

Ο Εμμανουήλ Παπάς ήταν το θέμα της ομιλίας στον Πανηγυρικό στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που εκφωνήθηκε στις 24 Μαρτίου του 2015 παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου. Η ομιλία έγινε από τη σχολική σύμβουλο Θεολόγων κ. Μαρία Συργιάννη.Ο Σύλλογος συμμετείχε στην παρέλαση της 25ηςΜαρτίου με την Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων, υπό συνεχή και μερικές φορές καταρρακτώδη βροχή.

Στις 29 Απριλίου έγινε η εκδήλωση για το τσούγκρισμα των κόκκινων αβγών, με πλούσιο μπουφέ και παραδοσιακά εδέσματα.

Την Κυριακή 17 Μαϊου συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική από τον Εμμανουήλ Παπά και καταθέσαμε στεφάνι στο μνημείο των Ηρώων στον Πολύγυρο.

Στις 13 Ιουνίου συμμετείχαμε με περίπτερο στη 2ηΠολιτιστική Γιορτή «Παράδοση και Πολιτισμός» στο Στρατόπεδο Μέγας Αλέξανδρος του Δήμου Αμπελοκήπων.

Την Κυριακή 14 Ιουνίου τιμήσαμε τη μνήμη των πεσόντων στη φονική μάχη των Βασιλικών και στο Ολοκαύτωμα της Ι. Μονής της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας και καταθέσαμε στεφάνι στο μνημείο του ανδριάντα του καπετάν Χάψα και της Αναπαράστασης της μάχης των Βασιλικών, που έγινε στις 10 Ιουνίου του 1821.

Στις 21 Ιουνίου μέλη των Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Αθηνών συναντήθηκαν μετά από πολλά χρόνια στον Καραβόμυλο Φθιώτιδας. Κάποιοι είχαν να ειδωθούν περισσότερα από 30 χρόνια.

Αντιπροσωπεία του δ.σ. τίμησε τη μνήμη των νεκρών του Ολοκαυτώματος της Κασσάνδρας, στις εκδηλώσεις στη Ν. Ποτίδαια στις 14 Νοεμβρίου 2015. Στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων κατέθεσε ο δάσκαλος Γεώργιος Βοζιάνης, ενώ καταθέσαμε στεφάνι και στην προτομή του Εμμανουήλ Παπά στην κεντρική πλατεία της Ν. Ποτίδαιας.

Φυσικά, συμμετείχαμε σύσσωμο το δ.σ. στο Ετήσιο Μνημόσυνο του Εμμανουήλ Παπά στις 6 Δεκεμβρίου στο χωριό και όπως κάθε χρόνο καταθέσαμε στεφάνι".

Ακολούθησε η κοπή της Πίτας. Το κόστος για τη βασιλόπιτα και τα πιτάκια ήταν μία ευγενική προσφορά του ταμία του Συλλόγου Αθανάσιου Τυμπανάρη.

Προγραμματισμός δράσεων για το 2016

  1. Μείωση του κόστους έκδοσης και αποστολής του περιοδικού. Δυσβάσταχτα τα ταχυδρομικά τέλη. Οι συνδρομές δεν επαρκούν.
  2. Δημιουργία Τράπεζας Αίματος για τα μέλη του Συλλόγου. Σε πρώτη φάση καταγραφή 15-20 αιμοδοτών.
  3. Επανέκδοση του βιβλίου του Απόστολου Βακαλόπουλου από το Σύλλογο Θεσσαλονίκης, αν τελικά δεν πραγματοποιηθεί η ανατύπωση από την Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό. Στην ανάγκη δεν θα εκδοθεί ένα τεύχος του περιοδικού για να καλυφθεί το κόστος της έκδοσης.
  4. Προγραμματισμός ομιλιών στα γραφεία του Συλλόγου.
  5. Επαναλειτουργία χορευτικού. Απαιτείται η συμμετοχή και άλλων μελών στις δραστηριότητες του Συλλόγου.
  6. Δημιουργία "φακέλου" με κινητά τηλέφωνα – email για την άμεση επικοινωνία με τα μέλη του Συλλόγου.

Κινητοποίηση για την επιτυχία του χορού στις 21 Φεβρουαρίου.

 

xorisma0001

 

 

 

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΡΡΑΙΩΝ

 

Ο Σύλλογος Εμμανουήλ Παπας Θεσσαλονίκης συμμετείχς  με περίπτερο στη 2η Πολιτιστική Γιορτή των Σερραίων της Θεσσαλονίκης. Η Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της, διοργάνωσε το διήμερο 13 και 14 Ιουνίου 2015, στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, τη 2η Πολιτιστική Γιορτή των Σερραίων της Θεσσαλονίκης «Παράδοση & Πολιτισμός».

 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευκαιρία του εορτασμού της 102ης επετείου από την απελευθέρωση των Σερρών και της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη (14 Ιουνίου), και έχουν ως σκοπό την ανάδειξη και προβολή του πλούσιου Πολιτιστικού και Κοινωνικού έργου των Σερραϊκών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης.

MAZ007

 

 

xorisma0001

 

 

 

 

 ΤΑ ...ΤΣΟΥΓΚΡΙΣΑΜΕ!!!!

 

Πιστό στην παράδοση, το δ.σ. του Συλλόγου διοργάνωσε και φέτος στα γραφεία, την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, το "τσούγκρισμα" των κόκκινων αβγών, με διοργανώτρια ...Αρχή την γενική γραμματέα κ. Μαρία Χατζηελευθερίου - Σώη.

Για μία ακόμη φορά, τα μέλη μας τίμησαν με την παρουσία τους και σε ανταπόδοση ο Σύλλογος προετοίμασε ένα πλούσιο μπουφέ με παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά.

 

 

Το εορταστικό κλίμα αποτυπώνεται στα στιγμιότυπα των φωτογραφιών.

 

xorisma0001

 

 

 

 

               ΧΟΡΟΣ  2015

Ακολουθεί φωτογραφικο υλικό.

 

 

xorisma0001

 

 

 

 

                            ΧΟΡΟΣ  2014

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό

 

ΕκτύπωσηΗλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεν βρέθηκε ροή.

Συνδεδεμένοι Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 12 επισκέπτες και κανένα μέλος

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ